Tanusítványok

A MammaMia termékcsalád tagjainak minőségét a British Retail Consortium (BRC) Global Standard és az International Featured Standards (IFS) Food Standard előírásai szavatolják!

BRC (BRC Global Standard for Safety ) – e szabvány tanúsítványa igazolja a kereskedőláncok kötelező hatósági előírásokon túli külön követelményeinek teljesítését.BRC Global dokumentálási rendszere visszakereshetővé, nyomonkövethetővé teszi, verifikálja az élelmiszerekkel kapcsolatos technikai, technológiai feltételeket, segíti a vállakozásokat a kereskedői követelmények mellet a törvényi kötelezettségek teljesítésében, a vevők védelmében.IFS

IFS szabvány (International Featured Standards Food Standard) – e nemzetközi élelmiszer biztonsági követelményrendszer tanúsítványa igazolja, hogy a kritériumait igazoltan betartó vállalkozás teljesíti az élelmiszer kereskedőláncok beszállítói követelményeit.

Az élelmiszerek előállítása, forgalmazása nagy kockázattal járó tevékenység. Az élelmiszerbiztonság a termékbiztonsági és az élelmiszerbiztonsági szabályozás alapján is az előállító felelőssége. A biztonságot viszont meg kell őrizni a fogyasztó asztaláig, ami felveti az élelmiszerlánc minden szereplőjének a felelősségét, ezért a lánc szereplőinek együtt kell működnie.

A fogyasztók irányában az élelmiszerbiztonságára, saját maguk  részére pedig a kockázatok minimalizálására törekvő kereskedelmi vállalkozások éveken át keresték annak a módját, hogy a beszállítóik milyen módon igazolják termékeik biztonságát, az élelmiszerbiztonsági elvárások és jogszabályok betartását. Korábban a kereskedelmi vállakozások minőségbiztosítási szervezetei egyedi eljárásként készítettek beszállítói auditokat. Az IFS ezzel szemben egy nemzetközi színtéren harmonizált követelményrendszert képvisel. E követelményrendszer 2003 óta átfogja az élelmiszer-előállítás teljes folyamatát.